Reactivarea inteligenţei corporale şi emoţionale

Dacă până acum ai pus accent pe inteligenţa minţii şi te-ai cam prins că nu e suficientă pentru a fi sănătos, fericit, încrezător şi împăcat cu tine, înseamnă că acum e momentul pentru altă etapă:
– să-ţi apleci urechea şi să-ţi deschizi inima către acele aspecte ale tale la care nu ai fost atât de atent până acum;
– să (re)creezi o relaţie bună cu corpul tău pentru a fi în contact cu tine în mod profund şi autentic;
– să descoperi dacă sunt părţi din tine blocate sau în conflict, să le deblochezi şi să le împaci;
– să te asumi pe de-a întregul, cu emoţii, istorie, stiluri de funcţionare, mecanisme de apărare şi nevoi, ca să poţi trăi pe de-a întregul!
– să exersezi relaţii sănătoase ca să interiorizezi relaţionarea sănătoasă cu ceilalţi şi cu tine;
– să-ţi dai voie să iubeşti şi să te laşi iubit.
Cum te poate ajuta o psihoterapie de grup în acest proces? Pe lângă beneficiile unei psihoterapii individuale, terapia de grup îţi oferă contextul de a fi faţă în faţă cu personalităţi diferite şi de a experimenta relaţii diferite într-un cadru securizant, pentru a avea şansă de a înţelege şi a evolua. Psihoterapia corporală este o psihoterapie holistă care reintegrează aspectele minte-emoţii-corp, pentru o funcţionare unitară şi armonioasă. Lucrul cu grupul oferă un cadru prietenos, distractiv, dinamic şi experiential, unde jocurile, dansul, exerciţiile meditative, de rol, de relaxare şi altele sunt instrumente puternice atât pentru sondarea inconştientului cât şi pentru restructurare şi vindecare.

Acest program e pentru tine dacă: 
– simţi că lipseşte ceva din viaţa ta şi nu ştii ce; ai acel sentiment de vid interior;
– fie ai fost diagnosticat fie bănui că te tot pândeşte o depresie; grupul terapeutic în sine e cel mai bun „medicament”!
– simţi că eşti mai mult decât pari a fi, că zac comori în tine, dar stau ascunse…;
– esti nemulţumit de tine ca şi cum nu ai fi niciodată de ajuns tu pentru tine sau pentru cei din jurul tău;
– totul pare ok din punctul tău de vedere, dar vezi sau simţi cum copilul/copiii tăi suferă;
– ştii sau intuieşti că trăieşti efectele unor traume produse cândva în viaţa ta;
– e ceva, orice, ştiut sau neştiut, care te împiedică să te bucuri de viaţă din plin.

Începe anul cu tine! Dă-ţi voie să faci o schimbare, chiar dacă schimbarea pentru tine ar putea să însemne să începi să te accepţi aşa cum eşti. Terapia de grup este o ocazie specială în care te poţi descoperi pe tine în contact direct cu lumea; este un portal transformator al relaţiei cu ceilalţi şi cu tine; este un exerciţiu de viaţă trăită prezent, conştient şi din plin, pe care să îl extinzi apoi la toată viaţa ta. Suntem fiinţe relaţionale. Personalitatea noastră, cine suntem noi acum, este rezultatul relaţiilor noastre de până acum. Este adevărat că relaţiile noastre se schimbă pe măsură ce noi ne transformăm, dar e valabil şi invers: transformarea noastră se produce exeprimentând şi vindecând relaţiile din viaţa noastră. În terapia individuală această vindecare relaţională se întâmplă în relaţia cu terapeutul. În terapia de grup, tot grupul este „terapeut” şi fiecare membru este un terapeut pentru ceilalţi, iar acest schimb de energii accelerează creşterea şi maturizarea emoţională.

Programul conceput de mine este un produs concentrat care, în numai 8 întâlniri a câte trei ore fiecare, atinge teme esenţiale ca:


1. Starea de prezenţă în corp; contactul cu propriul corp; contactul cu ceilalţi.
2. Restabilirea graniţelor personale: care este limita sănătoasă între mine şi ceilalţi.
3. Rolul furiei ăn stabilirea propriei identităţi. Gestionarea şi exprimarea ei sănătoasă.
4. Rolul fricilor în procesul de maturizare: cum le descoperim în corp, cum le auzim mesajele şi cum le întelegem pentru a ne lăsa ghidaţi şi nu controlaţi sau copleşiţi de ele.
5. Regăsirea bucuriei şi a stării de bine în tot ce facem, la fiecare pas.
6. Reintegrarea şi acceptarea tuturor trăirilor noastre, reconectarea cu ele la nivel de corp, de simţire şi activarea potenţialului lor vital şi creator.
7. I se spune „sinele autentic”, „Divinul din noi”, „cine sunt eu cu adevărat”… Oricum i-am spune, să ne reîmprietenim cu el şi să-l manifestăm cu sens în lume.
8. Încheierea sau despărţirea ca simbol al oricărei treceri, ca o poartă către noi începuturi.

Garantez transformarea, în sensul reconectării cu sine şi accesării resurselor personale, chiar şi persoanelor care vin convinse că nu se pot transforma. 

Atenţie:
Psihoterapia este un proces de asumare a responsabilităţii personale. Responsabilitatea vine la pachet cu puterea personală iar acest pachet nu e întotdeauna şi uşor.
În plus, reconectarea cu sinele corporal adesea aduce la suprafaţă amintiri dureroase, „desfundă” emoţii demult ţinute sub capac şi ne pune faţă în faţă cu o realitate pe care poate ne-am străduit, conştient sau inconştient, să o uităm.

Întrucat îmi doresc ca cei care intră în proces să meargă până la capăt, vă rog să vă simţiţi liberi să-mi adresaţi orice întrebări vă vin legate de această experienţă, astfel încât să luaţi decizia de a intra în ea pregătiţi şi în mod asumat.

Ce spun participanţii:

Apreciez la Vistiana în mod special, profunzimea şi modul blând şi înţelept prin care te face să devii conştient de tine însuţi. De la Vistiana am învăţat să-mi dezvolt abilitatea de a-mi seta graniţe sănătoase în relaţiile cu cei din jurul meu. „Nevoia mea este acum…”, „Mi-ar plăcea să…”, „Îmi pare rău că nu pot să…” erau cuvinte care nu prea existau în interacţiunile mele cu familia, prietenii, colaboratorii. Rareori, atunci când le rosteam aveam sentimente de disconfort interior sau vinovăţie. În prezent, atunci când le rostesc simt că mă iubesc şi mă respect din ce în ce mai mult şi de fiecare dată îmi amintesc că fericirea mea este responsabilitatea mea.
Alina Finta, fodatoarea Evoluăm Împreună

„Ai obligaţia să spui NU”
“Nu am cuvinte să descriu îndeajuns ce efect cathartic a avut acest workshop pentru mine. Ce vreau să zic este că workshopul Vistianei te reduce/ readuce la tăcere în cel mai minunat sens posibil. Culmea este ca Vistiana face aceasta trecere de la haos la tacere cu vorbe putine, dar cu o naturalete iesita din comun. Acest minunat corp care ne conţine şi cu care uneori suntem atât de duri, vorba unei participante la curs care încă mă bântuie << după ce că suferim, ne mai şi pedepsim că suferim! >>. Un workshop visceral, care se simte dincolo de orice cuvinte, şi care îţi reaminteşte că atunci când vrei să spui NU, ai obligaţia să spui nu, atât faţă de tine cât şi faţă de cei din jur, ca să îţi setezi clar limitele spaţiului tău personal şi să nu răbufneşti când e deja prea târziu. Îţi mulţumesc din suflet Vistiana Long, eşti ca o oază în jungla asta urbana!”
Mirela Elena Buhuş, actriţă

Când?
Prima întâlnire va fi marţi 30 ianuarie, urmată de 7 întâlniri săptămânale:
– 6, 13, 20, 27 februarie
– 6, 13, 20 martie

Intervalul orar: 19:00-21:30

Locaţia: Hotel Internaţional, str. Căuzaşi 27 – foarte aproape de staţia de metrou Unirii. Hotelul are şi parcare accesibilă celor care vin cu maşina personală.

Investiţia ta:
150 lei/plata înaintea fiecărei întâlniri sau
1000 lei pentru plata integrală în avans a celor 8 întâlniri.

Înscrierea fermă se face prin achitarea sumei aferente primei şedinţe sau a tuturor şedinţelor, în funcţie de alegere, până la data de 28 ianuarie 2018 în contul: RO28BTRLRONCRT00H5039202, beneficiar: Vistiana Long, cu menţiunea: Psihoterapie de grup.

Pentru detalii şi înscrieri:
0754284444
georgiatabacariu@gmail.com

decembrie 16, 2017|